علت پرش تصویر تلویزیون ال جی
پرش تصویر تلویزیون به این صورت است که تصویر روی صفحه نمایش به طور ناگهان به بالا، پایین، چپ یا راست حرکت میکند، این حالت تجربه تماشای تلویزیون را نامطلوب میکند.
علت پرش تصویر میتواند به دلایل مختلفی برگردد. مانند: تنظیمات نادرست تلویزیون، سیمهای HDMI یا کابلهای دیگری که تصویر و صدا را از منابع خارجی به تلویزیون منتقل میکنند و مشکلات سیستمی دستگاه.
مشکلات سیستمی میتوانند به خطای نرمافزاری، نقص در سختافزار تلویزیون یا مشکلات دیگری مرتبط با سیستم عامل تلویزیون برگردانده شوند.
در این مقاله، به بررسی علل مختلف پرش تصویر در تلویزیون پرداخته میشود و راهحلهای ممکن برای رفع این مشکل ارائه میشود. با مطالعه این مقاله، شما با دلایل چنین مشکلی بیشتر آشنا خواهید شد.
دلایل پریدن تصویر تلویزیون
پریدن یا لرزش تصویر تلویزیون یک مورد از خرابیهای تلویزیون است که باید توسط تعمیرکار با تجربه بررسی شود اما بهتر است شما به صورت تئوری با دلایل پرش تصویر تلویزیون آشنا شوید و به آنها آگاه باشید.
- برهم ریختن تنظیمات تلویزیون
- مشکل در کابلها و اتصالات
- اختلال در سیگنال تلویزیون
- پوسیدگی یا مشکلات سیم کشی ساختمان
- گرم شدن بیش از حد تلویزیون
- خرابی بک لایت
- خرابی پنل
- خرابی برد پاور
- خرابی مین برد
برهم ریختن تنظیمات تلویزیون
تنظیمات نادرست میتواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر پرش تصویر تلویزیون تأثیر بگذارد. از تنظیمات نادرست تلویزیون، فرکانس تازهسازی (Refresh Rate) است که به تعداد فریمهایی اشاره دارد که تلویزیون در هر ثانیه نمایش میدهد. اگر فرکانس تازهسازی تلویزیون با فرکانس تازهسازی منبع ویدئویی همخوانی نداشته باشد، ممکن است پرش تصویر رخ دهد.
نسبت جانبی تلویزیون دومین موردی است که باید به درستی تنظیم شود. نسبت عرض به ارتفاع صفحه نمایش نسبت جانبی میباشد. اگر نسبت جانبی تلویزیون با نسبت جانبی منبع ویدئویی مطابق نباشد، ممکن است تصویر درست نمایش داده نشود و پرش تصویر رخ دهد.
همچنین رزولوشن تلویزیون به تعداد پیکسلها در هر خط و ستون صفحه نمایش اشاره دارد. اگر رزولوشن تلویزیون با رزولوشن منبع ویدئویی همخوانی نداشته باشد، امکان پرش تصویر تلویزیون وجود دارد.
توصیه میشود این تنظیمات را با منبع ویدیویی خود تطبیق داده تا با حفظ تناسب تصویر از پرش تصویر جلوگیری شود.
بررسی کابلها و اتصالات تلویزیون
کابلهای تلویزیون، مانند کابل HDMI، میتوانند تأثیر مستقیم بر پرش تصویر تلویزیون داشته باشند. در ادامه توصیههایی برای پیگشیری از پریدن تصویر تلویزیون که به کابلها و اتصالات مربوط میشنوند را ارائه میدهیم:
- استفاده از کابلهای با کیفیت پایین یا خراب میتواند به پرش تصویر تلویزیون منجر شود. از کابلهای با کیفیت بالاتر و استانداردهای بروزتری که قابلیت انتقال بیشتری دارند برای برقراری ارتباط بین تلویزیون و منابع دیگر استفاده کنید. این مورد میتواند میتواند به بهبود کیفیت تصویر و جلوگیری از پرش تصویر کمک کند.
- اگر کابل تلویزیون به درستی متصل نشده یا اتصال آن به تلویزیون یا منبع ویدئویی نادرست است، ممکن است پرش تصویر رخ دهد.
- در زمان خارج کردن فلش، آن را reject کنید یا تلویزیون را خاموش نمایید.
- بهتر است برای جلوگیری از وارد شدن نوسانات و شوکها الکتریکی به تلویزیون از محافظ برق با کیفیتی استفاده کنید.
- اگر مدت زمان طولانی از تلویزیون استفاده نمیکنید آن را از برق بکشید.
اختلال در سیگنال تلویزیون
سیگنال ضعیف از طریق آنتن یا منبع ویدئویی، میتواند به پرش تصویر تلویزیون منجر شود. سیگنال ضعیف ممکن است باعث بارگزاری ناقص تصاویر یا قطع و وصلی در برخی از قسمتهای تصویر و پرش آن شود.
البته تداخل الکترومغناطیسی از منابعی مانند: دستگاههای الکترونیکی، تلفنهای همراه، رادیوها و ... میتواند باعث ایجاد نویز و پرش تصویر تلویزیون شود.
همچنین؛ اگر خطاهایی در فرستنده یا گیرنده سیگنال وجود داشته باشد، باعث پرش و لرزش تصویر تلویزیون میشود. برخی از خطاهای ممکن شامل: خطاهای عملکردی در تجهیزات پخش، مشکلات نرمافزاری، خطاهای فیزیکی در پورتها و اتصالات و ... میباشد.
اگر با نویز و اختلال سیگنال مواجه شدید، بهتر است عوامل الکترونیکی نام برده را از تلویزیون دور کنید تا بتوانید تشخیص دهید که پریدن تصویر تلویزیون به دلیل اختلال در دریافت سیگنال است یا خیر؟
پوسیدگی یا مشکلات سیم کشی ساختمان
پوسیدگی یا پاره شدن سیمها یا دیگر مشکلاتی که ممکن است در اثر سیم کشی معیوب ساختمان رخ دهد، خطاهای تغذیه برق است که سطح ولتاژ را ناپایدار کرده و مشکلاتی را در نمایش تصویر تلویزیون ایجاد میکند.
پارگی و پوسیدگی در سیمهای برق میتواند منجر به افزایش تداخل الکترومغناطیسی شود. این تداخل میتواند سیگنال تلویزیون را تحت تأثیر قرار داده و به پرش تصویر منجر شود. تداخل الکترومغناطیسی میتواند ناشی از تداخل با سیمهای برق دیگر، تجهیزات الکتریکی نامناسب، یا مشکلات در سیستم برق ساختمان باشد.
پوسیدگی یا پاره شدن سیمهای برق میتواند باعث کاهش ولتاژ در نقاط مختلف سیستم برق ساختمان شود. این کاهش ولتاژ ممکن است باعث بارگزاری ناقص تصاویر تلویزیون و درنتیجه پریدن تصویر شود.
یکی دیگر از علائم مشکلات سیم کشی ساختمان، قطع و وصلی ناپایدار سیستم برق است که به طور مستقیم روی سیگنال دستگاه و نمایش تصویر تاثیر میگذارد.
برای اینکه بدانید مشکل از کدام قسمت ساختمان است، مرحله به مرحله فیوزها را قطع کرده تا مکان مورد نظر پیدا شود و در نهایت برای رفع مشکل از یک تاسیسات ساختمانی کمک بگیرید.
گرم شدن بیش از حد تلویزیون
یکی از دلایلی که میتواند در آینده و به مرور زمان ایجاد شود، پرش تصویر تلویزیون در اثر روشن گذاشتن مداوم تلویزیون و داغ کردن آن است. استفاده بیش از حد از تلویزیون میتواند گرمای زیادی در نقاط مختلف آن تولید کند.
گرم شدن بیش از حد تلویزیون منجر به افت کیفیت تصویر میشود. در برخی موارد، گرما میتواند باعث ایجاد نقاط سیاه یا تیرگی در تصویر شود و تصویر را ناپایدار کند که ممکن است در نهایت باعث پرش تصویر شود.
داغ شدن تلویزیون میتواند باعث افزایش فرسودگی قطعات داخلی آن شود. این فرسودگی ممکن است باعث خرابی قطعات یا تغییر در عملکرد آنها شود که یکی از مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوید، تیک خوردن یا پریدن تصویر تلویزیون میباشد.
برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد تلویزیون میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- تلویزیون در محیطی با هوای خنک و سیرکوله شده قرار گیرد.
- در صورتی که اطراف تلویزیون دمای بالایی وجود دارد، احتمال گرم شدن بیش از حد آن افزایش مییابد.
- تنها در زمان تماشای تلویزیون آن را روشن بگذارید و از روشن گذاشتن بی مورد بپرهیزید.
پرش تصویر تلویزیون به علت خرابی بک لایت
بک لایت یا نور زمینه، مجموعهای از لامپهای LED است که نور مورد نیاز برای نمایش تصویر تلویزیون را تأمین میکند. خرابی بک لایت میتواند باعث چشمک زدن تصویر تلویزیون شود.
در مواردی، خرابی بک لایت میتواند باعث خاموشی ناگهانی تصویر تلویزیون شود. این خاموشی میتواند به صورت موقت یا دائمی باشد که باعث پرش تصویر تلویزیون میشود.
در برخی تلویزیونها مانند تلویزیونهایی با صفحه نمایش ۴۷ تا ۵۵ اینچ، بک لایت به صورت سری قرار گرفته و هنگامی که یک سری از بک لایتها خراب میشود و دیگری سالم باقی میماند، تصویر تلویزیون به صورت چشمک زن شروع به پریدن میکند.
گاهی اتصال کوتاه در لامپهای LED نیز میتواند به این مشکل منجر شود. با اتصال کوتاه، بک لایت قادر به عملکرد صحیح نمیباشد و تصویر تلویزیون پرش دارد.
موضوع قابل توجه دربارهی تعویض بک لایتهاست که باید به صورت کامل باشد. زیرا احتمال خرابی بخش سالم باقی مانده در زمان کوتاه بسیار بالاست و برای جلوگیری از خرابی مجدد بک لایت به صورت کامل تعویض میشود.
خرابی برد پاور؛ علت پرش تصویر تلویزیون
برد پاور یکی از اجزای اصلی تلویزیون است که مسئول تأمین برق و تغذیه تمامی قسمتهای دیگر آن میباشد. خرابی برد پاور میتواند تأثیر قابل توجهی بر روی پرش تصویر تلویزیون داشته باشد.
برد پاور با وظیفهی ولت رسانی به سایر قطعات میتواند باعث اختلال در عملکرد آنها شود. برای مثال: اختلال در عملکرد مین برد منجر به قطع و وصل شدن تصویر میشود. همچنین اگر ولت رسانی به بک لایت با اختلال مواجه شود، پرش تصویر را مشاهده خواهید کرد.
در صورت خرابی برد پاور علائم دیگری مانند: روشن و خاموش شدن مکرر دستگاه، خاموش شدن و روشن نشدن تلویزیون را نیز مشاهده میکنید. توصیه میشود تعمیر برد پاور را جدی گرفته و دراولین فرصت انجام دهید زیرا با گذشت زمان دیگر قطعات نیز دچار مشکل شده و هزینهی تعمیر هم چند برابر خواهد شد.
پریدن تصویر تلویزیون به علت خرابی پنل
آسیب دیدن پنل معمولا موجب پرش و لرزش تصویر تلویزیون میشود. پنل تلویزیون، صفحه نمایشی است که تصویر را نشان میدهد و گران ترین قطعهی تلویزیون است. تفریبا 70% از کل هزینه تلویزیون مربوط به پنل میشود. معمولا اصابت ضربه یا آب خوردگی دلایل خرابی پنل هستند.
اختلال در عملکرد پنل و نمایش تصویر تلویزیون معمولا در اثر ضربه دیدن یا آب خوردگی پنل است. در صورت اصابت ضربه به پنل، راهی برای تعمیر آن وجود ندارد و ناچار به تعویض کامل پنل خواهید شد با توجه به توضیحات بالا، معمولا هزینه آن بسیار بالاست و اغلب تعویض پنل مقرون به صرفه نمیباشد.
آب خوردگی ممکن است باعث خرابی برد آدرس و فلت های پنل شود. اما آب خوردن پنل برخلاف ضربه دیدن آن معمولا قابل تعمیر است. اگر تلویزیون شما آب خورده است، باید سریعاً آن را از برق جدا کرده و با مرکز تعمیر تلویزیون تماس بگیرید. استفاده از تلویزیون در حالت آب خورده ممکن است خرابی را بیشتر کند و احتمال تعمیر آن را کاهش دهد. تعمیر پنل باید توسط متخصص با تجربه و با تجهیزات پیشرفته انجام گیرد.
پرش تصویر تلویزیون به علت خرابی مین برد
مین برد تلویزیون وظایف پردازش تصویر، کنترل و مدیریت بخشهای مختلف تلویزیون را بر عهده دارد. با توجه به وظایف مین برد، خرابی آن موجب اختلال در پردازش تصویر و یا قطع و وصل ناپایدار سیگنالهای تصویری میشود. این مشکل میتواند باعث پرش تصویر، نمایش ناپایدار و اشکال در تصاویر شود.
تصویر ورودی تلویزیون ابتدا توسط مین برد پردازش میشود. مین برد یک پردازنده اصلی (CPU) دارد که سیگنالهای ورودی را پردازش میکند. این پردازنده سیگنال تصویری و صوتی را دریافت و پردازش میکند تا تصویر و صدای قابل نمایش روی صفحه تلویزیون تولید شود.
سپس سیگنال تصویری به صورت دیجیتال به برد تیکان منتقل میشود. برد تیکان مسئول کنترل و مدیریت تصویر در صفحه نمایش تلویزیون میباشد. برای انتقال سیگنال تصویری از مین برد به برد تیکان، اغلب از کابلهای LVDS استفاده میشود.
حال اگر آی سی برنامه مین برد یا CPU خراب شود، ممکن است تصویر تلویزیون دچار پریدگی، تغییر رنگ، نمایش ناپایدار یا مشکلات دیگری شود. در این صورت، لازم است مین برد و یا آی سیهای مربوطه تعمیر یا تعویض شوند.
بنابراین، همانطور که اشاره شد، علاوه بر برد پاور که مسئول تغذیه برق است، صحت و عملکرد صحیح مین برد و بردهای دیگر مانند: برد تیکان در تولید و نمایش تصویر نیز بسیار مهم است.
راهکارهای رفع پرش تصویر تلویزیون
اگر شما با پرش یا لرزش تصاویر تلویزیون خود مواجه شدهاید، برای حل و رفع مشکل پرش تصویر تلویزیون که بسیار اذیت کننده است میتوانید راهکارهای زیر را انجام دهید:
- ریست دستگاه: برای اینکه مطمئن شوید این مشکل از خود تلویزیون است یا خیر؛ دستگاه را ریست کنید تا تمامی تنظیمات آن به حالت پیشفرض برگردد. در این صورت اگر تنظیمات اشتباهی اعمال و باعث پریدن تصویر تلویزیون شده باشد، حذف میشود.
- بررسی کابلها: مطمئن شوید تمام کابلها درست و محکم به تلویزیون متصل شدهاند. جایگاه اتصالات آنها را چک کنید تا سالم و سازگار باشند.
- تعویض کابل: اگر کابل خراب باشد، آن را تعویض کنید. یک کابل جدید با کیفیت مناسب و سازگار با دستگاه تهیه کنید.
- چک کردن منابع ورودی: بررسی کنید که منبع ورودی (مانند دستگاه پخش دیویدی یا کنسول بازی) به درستی به تلویزیون متصل شده است.
- بررسی تنظیمات تلویزیون: به منوی تنظیمات تلویزیون بروید مطمئن شوید که تنظیمات را براساس نیازهای دستگاه و منبع ورودی تنظیم کردهاید.
- ایجاد فاصله از دستگاههای الکترونیکی دیگر: دستگاههایی مانند: رادیوها، رایانهها، موبایل و تلفن میتوانند باعث نویز در تلویزیون شوند. سعی کنید تلویزیون در فاصلهای مناسب از دستگاههای دیگر قرار گیرد.
- آپدیت نرمافزار: در صورت وجود گزینه آپدیت نرمافزار در تلویزیون خود، آن را انجام دهید. برخی از مشکلات عملکرد تلویزیون ممکن است به وجود نرمافزار قدیمی یا باگ دار برگردند که با آپدیت نرمافزار ممکن است حل شوند.
اگر با انجام این روشها مشکل هنوز حل نشده است، بهتر است با یک تکنسین متخصص تلویزیون تماس بگیرید تا عیبیابی دقیقتری را برای علت پرش تصویر تلویزیون انجام دهد.
ارسال دیدگاه