عکس از تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد

تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد

یکی از عمده مشکلاتی که کاربران با آن روبه‌رو می‌شوند این است که تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد. این ایراد و مشکل به این صورت است که زمانی که شما در حال تماشا تلویزیون باشید به یکباره متوجه سیاه شدن صفحه تلویزیون می‌شوید این در حالتی است که هنوز صدای برنامه تلویزیونی برای شما پخش می شود و یا حتی زمانی که تلویزیون را خاموش و روشن می کنید این خاموش و روشن شدن به درستی انجام می شود البته قابل ذکر است که این سیاه شدن تصویر به این معنی نیست که هیچ تصویری وجود ندارد بلکه اگر با چراغ قوه به صفحه تلویزیون نور بتابانید تصویر ضعیفی را مشاهده خواهید کرد.

اصلی ترین دلیلی که تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد:

یکی از اصلی ترین دلیل هایی که می تواند کاربران را با مشکل تلویزیون که صدا دارد ولی تصویر ندارد روبه‌رو بکند خرابی بک لایت میباشد. وظیفه بک لایت به این صورت می باشد که تامین کننده نور برای آشکار شدن تصویر روی پنل می باشد پس زمانی که این منبع نور دچار مشکل شود و دیگر نوع نداشته باشد پس به دنبال آن ما هم تصویری را نمی‌بینیم.

بک لایت تلویزیون

بک لایت چیست؟

با تولید تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی قطعه به نام بک لایت در تلویزیون ها قرار گرفت و کلاسیک با لامپهای ال ای دی و لامپ‌های فلورسنت گفته می‌شود. بک لایت نور پس زمینه تصویر را مهیا می‌کند. تصویر روی پنل پخش می‌شود اما چون پنل فوری از خود ندارد باید از یک منبع نور،نوری را دریافت کند. بک لایت ها در پشت صفحه پنل قرار دارند و با تاباندن نور به صفحه پنل دیدن تصویر را برای ما ممکن می‌کند.

بک لایت به دو صورت وجود دارد

 

بک لایت شاخه ای: در بعضی از مدلهای تلویزیون از بک لایت شاخه‌های استفاده می‌شود . بک لایت شاخه‌ای به دو صورت سری و سری-موازی نصب می شود در این مدل بک لایت ها پشت صفحه پنل قرار می‌گیرند.

بک لایت لبه ای: در بعضی از مدل های تلویزیون نیز از بک لایت لبه ای استفاده می‌شود. همانطور که از اسم این نوع بک لایت مشخص است این بک لایت در لبه قرار دارد. در بک لایت لبه بیشتر توصیه ما به تعویض بک لایت ها می باشد تنها در صورتی تعمیر بک لایت لبه کار درستی است که تعداد لامپ های سوخته کم باشد.

خرابی بک لایت

با توجه به مطالب گفته شده در مورد بک لایت که به دو صورت می باشد پس خرابی آنها هم به مدل های متفاوت آشکار می‌شود:

خرابی در بک لایت لبه ای:

در بعضی از مدل ها تلویزیون از بک لایت لبه استفاده می شود در این مدل بک لایت لامپ ها با تراکم بیشتری کنار هم قرار گرفته‌اند.

در این مدل ها زمانی که تعدادی از لامپ ها بسوزد به صورت لکه های تیره خود را نشان می دهند و نکته مهم این است که در بعضی از مدلهای تلویزیون سوختن تعدادی از لامپ های بک لایت با تیره شدن نیمی از صفحه آشکار می‌شود اما اگر تعداد لامپ های خراب در بک لایت زیاد باشد این موضوع باعث شده تا سری قطع شده و تصویر تلویزیون کلا سیاه شود.

خرابی در بک لایت شاخه ای:

در مدل هایی از تلویزیون که از بک لایت شاخه ای استفاده شده و نحوه مداربندی آنها به صورت سری می باشد خرابی بک لایت با سیاه شدن کامل تصویر نشان داده می‌شود .

اگر مداربندی به صورت سری-موازی باشد آن سری که سوخته به‌صورت نوار تیره دیده می‌شود و اگر در بک لایت شاخه‌ای تنها چند تا از لامپ ها بسوزد قسمتهایی که سوخته است روی تصویر تلویزیون به صورت حال تیره نشان داده میشود.

 

تنظیمات نور پس زمینه تلویزیون

چند نکته مهم در ارتباط با بک لایت ها :

برای جلوگیری کردن از خراب شدن زود هنگام بک لایت های بهتر است که بعد از هر دو ساعت روشن بودن تلویزیون برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تلویزیون را خاموش کنیم .
نکته دیگر این است که تلویزیون در ابتدا نور پس زمینه در حالت حداکثر قرار دارد و این امر باعث شده که لامپ ها با با تمام توان کار کنند و به دنبال آن عمر کوتاه تری داشته باشند پس بهتر است که در قسمت تنظیمات تلویزیون نور پس زمینه را بین ۷۰ تا ۸۰ درصد قرار دهید.

 دلیل‌های که باعث شده تلویزیون صدا داشته باشد ولی تصویر نداشته باشد :

بعد از خرابی بک لایت که اصلی‌ترین دلیل این مشکل می باشد دلایل دیگری وجود دارد که ما در این قسمت به بررسی این دلایل می‌پردازیم:

 

صدا داره تصویر نداره به دلیل خرابی مین برد

۱) خرابی مین برد :

مین برد یکی از قطعات اصلی تلویزیون می باشد. مین برد در تلویزیون مانند مغز در بدن انسان می باشد. مین برد وظیفه مدیریت تمامی قسمت ها را برعهده دارد در ابتدا سینگال ها از آنتن وارد مین برد می شود و وظیفه مین برد پردازش این سیگنال ها می باشد و پس از پردازش به برد تیکان انتقال می دهند اگر‌ مین برد دچار مشکل شود نمی تواند این پردازش سیگنال را انجام دهد و نمی تواند این کدهای پردازش شده را به مقصد اصلی و نهایی که پنل است برساند و این امر باعث شده ما تصویر نداشته باشیم.

۲) خرابی پنل:

زمانی که پنل دچار مشکل شود ما دیگر نمی توانیم تصویری را مشاهده کنیم این خرابی پنل ممکن است به دلیل:

  • آب خوردگی: منظور از آب خوردگی، ریخته شدن مقدار آب زیاد روی صفحه تلویزیون نیست بلکه نفوذ مایع به داخل پنل آبخوردگی محسوب می‌شود که این آب خوردگی ممکن است از طریق اسپری کردن شیشه پاک کن و نفوذ رطوبت و... به داخل پنل باشد.
  • ضربه خوردن: وارد شدن هر نوع ضربه به صفحه اصلی تلویزیون باعث آسیب پنل میشود صفحه پنل بسیار حساس و آسیب پذیر میباشد و هر نوع آسیب ناشی از ضربه باعث از بین رفتن این قطعه می شود و باید بدانید که ضربه خوردن قابل تعمیر نیست.
  • عمر پنل: هر قطعه ای در وسایل برقی دارای عمر مفید می باشد و زمانی که عمر مفید آن تمام شود دستگاه با مشکل برخورد می کند. و همانطور که در توضیحات بالا گفته شد تصویر روی پنل ایجاد می‌شود پس خراب شدن پنل باعث نداشتن تصویر می‌شود.
صدا داره تصویر نداره به دلیل خرابی برد پاور

۳) خرابی برد پاور:

برد پاور منبع تغذیه تلویزیون می باشد.در واقع ولتاژ و جریان مورد نیاز تمامی قسمت ها در تلویزیون از طرف برد پاور تامین می شود. تامین ولتاژ برای مین برد و لامپ های ال ای دی توسط برد پاور انجام می شود،وقتی برد پاور با مشکل روبرو شود برد مین و لامپ های ال ای دی برای تامین ولتاژ و جریان با مشکل برخورد می کنند و این امر باعث شده تا روند نشان دادن تصویر با مشکل روبرو شود.
توصیه ما به شما کاربران عزیز این است که زمانی که با خرابی برد مین روبرو شدید در ابتدا از سالم بودن برد پاور مطمئن شوید چون ممکن است خراب شدن برد مین به دلیل خراب بودن برد پاور باشد.

۴) خرابی و قطعی کابل ها :

گاهی تلویزیون ها به خاطر خراب شدن و یا قطع و وصل شدن کابل ها نمی توانند سیگنال ها را به خوبی دریافت کنند تا به برد مین انتقال دهند. گاهی کابل ها با گذشت زمان خراب شده و از کار می‌افتند و دیگر نمی توانند وظیفه انتقال سیگنال را درست انجام دهند و گاهی هم کابل ها دچار قطعی می شوند و اتصال برقرار نمی‌شود و این امر باعث شده تا تلویزیون تصویر نداشته باشد.

صدا داره تصویر نداره به دلیل خرابی برد تیکان

۵) خرابی برد تیکان :

برد تیکان کوچیکترین برد موجود در تلویزیون می باشد. در بخش برد مین توضیح دادیم که سیگنال ها از آنتن به برد مین انتقال داده می شود و برد مین این سیگنال ها را پردازش می کند و بعد این سیگنال های پردازش شده را به برد تیکان انتقال می دهند.حالا وظیفه برد تیکان این است که این سیگنال های پردازش شده که به صورت تصویر آماده است به پنل انتقال دهند.
برد تیکان نسبت به بردهای دیگر از پیچیدگی بیشتری برخوردار است.بیشتر المان های که روی برد تیکان قرار دارد توسط خود شرکت سازنده پنل طراحی شده و این باعث شده که تعمیر آن ممکن نباشد و در صورتی که دچار مشکل شود باید برد را تعویض کنیم.

۶) مشکل عدم ارائه سیگنال :

گاهی اوقات منبع دریافت سیگنال ضعیف می باشد و باعث شده که تصویر نباشد و شما با تغییر دادن شبکه متوجه می‌شوید که بعضی از شبکه ها تصویر دارند و بعضی دیگر تصویر ندارند در این حالت مشکل از عدم ارائه سیگنال می باشد و خود تلویزیون مشکلی ندارد.

صدا داره تصویر نداره به دلیل خاموش شدن دستگاه های متصل

۷) خاموش شدن دستگاه های متصل :

گاهی اوقات دستگاه‌هایی که به تلویزیون متصل هستند دچار مشکل میشوند و خاموش می‌شوند و به دنبال خاموشی آنها تلویزیون هم خاموش میشود برای رفع این مشکل در ابتدا تلویزیون را خاموش کنیم و تمامی دستگاه های متصل را هم از تلویزیون جدا کنید و بعد از مدت کوتاهی دوباره دستگاه‌ها را به تلویزیون وصل کنید در این صورت اگر خاموش شدن به خاطر دستگاه های متصل باشد دوباره تصویر تلویزیون را مشاهده می کنید.